Platdak

 

Ballastsysteem
Gewichtloos
Bouwkundige Montage
5-10 graden schans

   

  Platdak opstellingen

  Voor platte daken biedt Arrowsol een legio aan oplossingen:

   

  Met ballast;
  -      kleine driehoeken voor montage in landscape
  -      grote driehoeken voor dubbel landscape

   

  Zonder ballast;

  -   Het aerodynamisch weightless systeem, waarbij de achterzijde van de driehoeken wordt afgesloten door een plaat die de wind geen grip geeft op de installatie, de combinatie van 15 graden, onderling verband, en een winddichte uitvoering zorgt voor een systeem dat slechts op de hoeken ballast nodig heeft.Daarbij is dit een snelbouw systeem,men bouwt met gemak een systeem van 150 panelen op 1 dag.

   

  Bouwkundige montage;
  -   Met behulp van de roofpenetration unit, kan men systemen op bouwkundige wijze bevestigen op de onderliggende constructie. Door een doorlopend pootje onder de plakplaat wordt het gewicht van de te bouwen constructie volledig teruggevoerd op de onderliggende constructie.d.m.v.bevestiging met draadstang of stokschroef.

   

  De plakplaat is door uw dakwerker in te plakken met een homogene dakbedekkings soort, opdat de waterdichtheid gegarandeerd kan blijven.
  Op korte termijn wordt deze optie nog uitgebreid met een zwaardere uitvoering, waarbij men ook schansen van 15 graden kan creeren, die volledig verantwoord in de constructie/dakbedekking geplaatst kunnen worden.


  Arrowsol 5-10 graden schans
  In het kader van vaak kleine of smalle(platte) daken, ontwikkelde Arrowsol een schans systeem dat het mogelijk maakt om op een relatief klein oppervlak een behoorlijke hoeveelheid panelen te plaatsen.
  Voorbeeld; op een garagedak van 7 x 3 M met de zuid oriëntatie op de lange kant, kon U vroeger maar 1 rij panelen plaatsen, omdat daarachter een schaduwoptreding plaats vindt.
  Op datzelfde dak is nu ruimte voor 4 kolommen van 3 panelen, dus 12 panelen.
  Door gebruik te maken van het bestaande Arrowsol Ballastprofiel 2 in combinatie met het algemeen inzetbare UX 2 profiel kan men middels RVS steunen een legio van combinaties maken, zowel in hoogte als in breedte van het dakvlak.
  Er zijn steunen beschikbaar vanaf 53,4 MM tot en met 48,5 MM.
  Maximale hoogte van een kolom panelen(in landscape) bedraagt 6 ,2M, dat is de standaard lengte van het UX 2 profiel.
  Ballast kunt U als vanouds aanbrengen op de flens van het Ballastprofiel 2.